Written question asked by George Howarth (Labour) on Tuesday, 26 November 2002, in the House of Commons. It was due for an answer on Monday, 16 December 2002. It was answered by Baroness Hodge of Barking (Labour) on Monday, 16 December 2002 on behalf of the Department for Education and Skills.
Dept for Education and Skills
- Question
- To ask the Secretary of State for Education and Skills, what definition of a degree he uses.
- Answer
-
Mr. George Howarth: To ask the Secretary of State for Education and Skills what definition of a degree he uses. [84142] Margaret Hodge: A degree is defined in section 214 of the Education Reform Act as an award at Master, Bachelor or Doctorate level granted or to be granted by a university, college or other body which is authorised by Royal Charter or Act of Parliament to grant degrees. The qualifications framework issued by the Quality Assurance Agency indicates that the term `degree' should only be used for qualifications which meet the expectations laid down in its qualification descriptors. If a private UK organisation without the necessary powers offers its own degrees, it would be in contravention of section 214 of the Education Reform Act 1988. Such organisations can be investigated and prosecuted by the local Trading Standards Department.
Secondary information
- Type
- Written question
- Reference
- 84142; 396 c556W;396 c572W
- Session
- 2002-03
- Subjects
- Degrees Private sector Qualifications Standards Terminology Trade descriptions
- Link
- View this Written question on www.publications.parliament.uk
Librarians' tools
- Timestamp
- 2016-10-06 10:30:41 +0100
- URI
- http://data.parliament.uk/pimsdata/Hansard/PARLIAMENTARY_QUESTION_711468
- In Indexing
- http://indexing.parliament.uk/Content/Edit/1?uri=http://data.parliament.uk/pimsdata/Hansard/PARLIAMENTARY_QUESTION_711468
- In Solr
- https://search.parliament.uk/claw/solr/?id=http://data.parliament.uk/pimsdata/Hansard/PARLIAMENTARY_QUESTION_711468