Skip to main content

Written question asked by Julia Drown (Labour) on Wednesday, 13 December 2000, in the House of Commons. It was due for an answer on Wednesday, 20 December 2000. It was answered by John Denham (Labour) on Wednesday, 20 December 2000 on behalf of the Department of Health.


Dept of Health

Question
To ask the Secretary of State for Health, if annual leave payments for medical laboratory scientific officers are based on average, including non-contractual, on-call pay.
Answer

Ms Drown: To ask the Secretary of State for Health if annual leave payments for medical laboratory scientific officers are based on average, including non-contractual, on-call pay. [143161] Mr. Denham: The terms of service set out in the professional and technical B staffs Whitley council agreement specifies the number of working days leave entitlement based on different working patterns of the 37-hour week which are the normal hours of duty. There is no agreement covering paid annual leave outside the 37 hours. The working time regulations require the four weeks of statutory entitlement for annual leave to be calculated as per the Employment Rights Act 1996, sections 221-224. National Health Service employers, like all other employers, are required to comply with the terms of these Regulations.


Secondary information

Type
Written question
Reference
360 c196W; 143161
Session
2000-01
Subjects
Conditions of employment Leave Pay Medical laboratory scientific officers
Link
View this Written question on www.publications.parliament.uk