Written question asked by Gordon Prentice (Labour) on Wednesday, 21 January 1998, in the House of Commons. It was due for an answer on Wednesday, 4 February 1998. It was answered by Baroness Liddell of Coatdyke (Labour) on Wednesday, 4 February 1998 on behalf of the Treasury.
Treasury
- Question
- To ask Mr Chancellor of the Exchequer, where (a) Euro coins will be minted and (b) Euro notes will be printed.
- Answer
-
Mr. Gordon Prentice: To ask the Chancellor of the Exchequer where (a) euro coins will be minted and (b) euro notes will be printed. [25267] Mrs. Liddell: Under Article 105a(2) of the Treaty, participating Member States may issue coins subject to the approval by the ECB of the volume of the issue. Under Article 105a(1) of the Treaty, the ECB has the exclusive right to authorise the issue of banknotes within the Community. The ECB and national central banks may issue such notes. It has been agreed within the EMI that all the printing works of participating member states' central banks will be involved.
Secondary information
- Type
- Written question
- Reference
- 25267; 305 c708W
- Session
- 1997-98
- Subjects
- Coinage Economic and monetary union Euro European currency unit Money
Librarians' tools
- Timestamp
- 2013-11-25 10:15:16 +0000
- URI
- http://data.parliament.uk/pimsdata/Hansard/PARLIAMENTARY_QUESTION_548635
- In Indexing
- http://indexing.parliament.uk/Content/Edit/1?uri=http://data.parliament.uk/pimsdata/Hansard/PARLIAMENTARY_QUESTION_548635
- In Solr
- https://search.parliament.uk/claw/solr/?id=http://data.parliament.uk/pimsdata/Hansard/PARLIAMENTARY_QUESTION_548635